Määratlemata

Kuidas valida lastetuppa sobiv tapeet?

Lastetoad on paigad, kus sünnivad unistused ja toimuvad igapäevased seiklused lapse elus. Üks võimalus muuta lapsetuba veelgi põnevamaks maailma avastastamisel on kasutada sisustamisel tapeeti. Seinakattematerjalide valik on väga lai, anname nõu millele tähelepanu pöörata ja millest valikul lähtuda.

Millega arvestad tapeedi valimisel?

Tapeedi valimisel on oluline arvestada oma lapse vanusega mitmel põhjusel:

  • Nooremate laste jaoks soovitame valida tapeedi mida oleks huvitav vaadata. Eelistada heledaid värve, armsaid loomi või muinasjututegelasi.
  • Vanemad lapsed eelistavad trendikamaid või neutraalsemaid kujundusi. Tapeedi valimisel peaksid arvestama oma lapse maitsetega, et ta tunneks oma toas end mugavalt.

Võtke kindlasti ka arvesse mööblit, ruumi suurust ja lapse isiksust, et leida lapse toa jaoks isukupärane seinakate. 

tüdrukute tuba

1. Materjal

Kõige olulisem on valida tapeet, mis ei levita õhku ohtlikke aineid! Soovitame kasutada ökoloogilisi materjale:

  1. Pabertapeet koosneb peamiselt tselluloosist, mis laseb seinal hingata ja on ökoloogiliselt puhas materjal. Samas on pabertapeet väga õrn, nii et kui sellega hooletult ringi käia, on kortsud ja rebendid kerged tulema. 
  2. Fliistapeet on pabertapeedi edasiarendus, koosneb lisaks tselluloosile mitmetest teistest kiududest, mis võivad olla nii naturaalsed kui sünteetilised. Täiustatum koostis muudab selle materjali vastupidavamaks ja paremini puhastatavaks. Seejuures säilib materjali hingavus.

2. Mustrid

Lastele meeldivad väga mustrid, lisavad mängulisust nende igasse päeva. Võid valida tapeedi, mis sobib lapse lemmikvärviga või mis kujutab tema lemmiktegelasi. Pildid loomadest, loodusmaastikest või kosmosest võivad pakkuda lastele inspiratsiooni ja avardada nende maailmapilti.

  • Klassikalise välimuse saamiseks kasuta lillemustrei.
  • Kui laps armastab loomi, saate tapeediga tuua tema lemmikloomad talle veel lähemele.
  • Laps  kes on kosmosest lummatud, armastaks kindlasti tähtede, planeetide ja galaktikatega tapeete.
  • Rahustava efekti saavutamiseks soovitame loodusteemalisi seinakattematerjale mägede, metsade või põllulilledega.

3. Funktsionaalsus

Lisaks visuaalsele välimusele võiks seinakate olla ka funktsionaalne. Tapeet aidatab ruumi isoleerida, vähendades nii müra kui ka soojusülekannet. Lisaks tapeedid loovad fookuspunkte, laiendades visuaalselt väikest ruumi. 

Lõppude lõpuks on üks olulisemaid aspekte, et lastetoad peaksid kasvama koos nendega.​

Igale stiilile leiab meie salongist ja e-post sobiva lastetoa tapeedi

Hiljutised blogipostitused