Määratlemata

Kuidas valida elutoa tekstiilkardinad?

Elutoa Kardinad

Kardinate valik võib tunduda keeruline, kuid tegelikult on see üsna lihtne, kui järgida mõningaid põhilisi juhiseid.

Elutuba on kodu süda, kus pere ja sõbrad saavad kokku. Seetõttu on oluline, et elutoa kujundus peegeldaks selle hubast ja mugavat atmosfääri. Üks oluline detail, mis aitab luua soovitud stiili ja atmosfääri, on kardinad.

 

1. Vali õige kangas

Kõige olulisem on valida kardinakangas vastavalt oma elutoa stiilile ja vajadustele.

Kardinakangad on valmistatud erinevatest materjalidest, nagu puuvill, linane, siid, polüester, samet jne. Puuvillased ja linased kardinakangad sobivad ideaalselt maalähedasesse interjööri, samas kui siid- ja sametkardinad lisavad luksuslikkust ja elegantsi. Polüesterkardinad on vastupidavamad ja lihtsamini hooldatavad.

Kui soovid kardinat, mis laseks rohkem valgust sisse, siis tuleks valida õhuline ja kerge kangas. Privaatsuse ja pimenduse tagamiseks tuleks valida tihedam ja tumedam kangas.

Kangad on saadaval erinevates mustrites, nagu triibuline, geomeetriline, lilleline, ühevärviline jne. Ühevärvilised kardinakangad sobivad minimalistlikku interjööri, samas kui geomeetrilised mustrid sobivad kaasaegsemasse interjööri. Lillelised ja triibulised kardinad lisavad hubasust ja romantilisust.

Eestlaste seas on kõige populaarsem kaherealine kardinate lahendus, kus kerge tüllkardin on aknapool ja külgkardin toapool, nii on täidetud mõlemad funktsioonid.  

 

2. Vali õige kardinapuu

Kardinapuu on oluline element igas kodus, enne kardinapuu valikut, tuleb välja mõelda kas puu paigaldada lakke või seinale. Lakke paigaldatud laesiinid on minimalistlikud ja teevad toa visuaalselt kõrgemaks, seevastu seinale paigaldatud kardinapuu on omaette disainielement.

Kardinapuud on saadaval erinevates materjalides, nagu puit, metall, plastik jne.

  • Puidust kardinapuud annavad ruumile traditsioonilisema ja soojema ilme.
  • Metallist kardinapuud sobivad rohkem kaasaegsemasse interjööri.
  • Plastikust kardinapuud on taskukohasemad ja minimalistikud, kuid need ei pruugi olla nii vastupidavad kui puit- või metallkardinapuud.

Suuremate akende jaoks on soovitatame valida pikem ja tugevam kardinapuu

 

2. Vali õige kardina pikkus

Kardina pikkus sõltub sinu isiklikest eelistustest ja sellest, milline on sinu elutoa lae kõrgus. Kõige olulisem on veenduda, et kardinad sobiksid ühtse ja harmoonilise terviklahendusega.

Siin on  kaks klassikalist kardina pikkuse näidet.

Kardinaid  jääksid põrandale looklema või siis jäävad umbes 1-2 cm põrandast kõrgemale.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Vali õige kardina värv

Kardina värv sõltub elutoa üldisest stiilist ja värvikombinatsioonidest. Kui oled otsustanud, millist kardinakangast soovid kasutada, siis vali värv, mis sobib elutoa seinte, mööbli ja vaibaga. Kui soovid, et kardinad sulanduksid kogu toaga, siis vali samasugune värv nagu on seinad või vaip.  Silmapaistvama kardina kanga valmisel võib lähtuda diivani toonis, tuues läbi selle ka mustrid mängu.

 

4. Vali õige disain

Disaini valimisel tuleb arvestada ruumi üldise stiiliga ja oma isiklike eelistustega. Kui soovid lihtsamat disaini, siis vali kardinad ilma mustrita või ainult õrnade detailidega. Kui aga soovid silmatorkavamat disaini, siis vali kardinad, millel on tugevad ja värvikamad mustrid.

  • Minimalistlikud kardinad on stiilsed ja lihtsad ning sobivad hästi kaasaegsetesse interjööridesse. Need kardinad on tavaliselt ühevärvilised või neutraalsed, ilma mustriteta.
  • Lillelised kardinad on romantilised ja klassikalised ning sobivad hästi traditsiooniliste või maalähedaste interjööride jaoks. Need kardinad võivad olla õrnad pastelsed või julged ja erksad.
  • Geomeetrilised kardinad on kaasaegsed ja julged ning sobivad hästi moodsasse interjööridesse. Need kardinad võivad olla triibulised, ruudulised või muud geomeetrilised kujundid.
  • Klassikalised kardinad on ajatu sobivad hästi klassikaliste või luksuslike interjööride jaoks ning annavad ruumile tugeva ja jõulise ilme.

 

 

 

Kui jääd hätta kardinate valimisega, siis kirjuta meile julgelt ja leiame sinu interjööri ideaalsed kardinad!