Määratlemata

Kas kardinaid saab pesta ja kui tihti tuleks seda teha?

Kardinate pesemine

Kardinad on suurepärane viis ruumi kaunistamiseks lisades hubasust ja stiili. Kuid nagu iga tekstiiltoode, vajavad ka kardinad aeg-ajalt hooldust, et nad püsiksid kauem ilusad ja puhtad. Selles blogipostituses uurime, kas kardinaid saab pesta ja kui tihti seda tuleks teha.

 

Kas kardinaid saab pesta?

Jah, enamik kardinaid saab pesta, kuid see sõltub kangast ja disainist. Enne kardinate pesemist lugege kindlasti hooldusjuhendit veendudades, et pesemine ei kahjusta kangast ega mõjuta disaini. Mõned kardinad on kuivpuhastuseks märgistatud, nii et lugege hoolikalt silti enne pesemist.

Kui tihti kardinaid pesta?

Kardinate pesemise sagedus sõltub sellest, kui tihti neid kasutatakse, kui tolmu- või mustusega need kokku puutuvad ning milline on kardinate materjal. Üldiselt soovitatakse kardinaid pesta vähemalt kord aastas või vastavalt vajadusele. Kui märkad, et kardinad on muutunud plekiliseks või hakanud ebameeldivalt lõhnama, siis on kindlasti aeg neid pesta. Samuti võib olla vajalik kardinate pesemine, kui oled just lõpetanud remonditööd või sul on lemmikloomi, kes võivad kardinatele karvu jätta.

 

Kuidas kardinaid pesta?

Kardinate pesemine pesumajas on hea valik, kui sul kodus ei ole sobivaid pesemisvõimalusi või kui kardinate kangas ja suurus nõuab professionaalset puhastust. Kardinate pesemine võib olla erinev sõltuvalt kangast ja disainist, kui soovid kardinaid pesta siiski kodus, siis siin on mõned üldised juhised kardinate pesemiseks:

  1. Eemaldage kardinad ettevaatlikult.
  2. Eemaldage plekid ja tolm kardinatelt, enne kui need masinasse panete.
  3. Lugege hooldusjuhendit, et teada saada pesemistemperatuur, pesemisprogramm ja kasutage spetsiaalset pesuvahendit.
  4. Ärge kuivatage kardinaid kuivatis, kuna see võib kangast kahjustada. Selle asemel laske kardinatel õhus kuivada.

 

Kokkuvõttes võib öelda, et kardinate pesemine on oluline nende ilu ja puhtuse säilitamiseks. Kuid enne kardinate pesemist veenduge, et olete lugenud hooldusjuhendit!